La fira Spannabis, mostra que el cànnabis és molt més que una droga

with No hi ha comentaris
En un intent de deixar de banda els estereotips entorn a aquesta planta, els passats 13, 14 i 15 d'octubre es va celebrar per primera vegada a Madrid la fira cannàbica Spannabis, la més gran del sector, per mostrar als seus visitants el futur de la indústria del cànem a Espanya.
El portaveu de Spannabis, Raúl del Pino, ha assegurat que s'ha canviat la visió sobre el consum de la marihuana i s'està demostrant que té usos més enllà del consum lúdic; un dels principals objectius d'aquesta fira.
Dins de la fira paral·lelament s'ha desenvolupat el V World Cannabis Conference, una sèrie de conferències impartides pels professionals del sector i centrades en les teràpies medicinals, en com avança els tràmits de la regularització en l'actualitat, el sexe i el cànnabis, o les millors formes d'auto cultiu.
El portaveu de la fira ha assegurat que a Europa encara queda molt per avançar en la regulació del cànnabis i ha destacat la obertura de mires d'altres països com els Estats Units, on cinc estats han legalitzat seu consum. "Espanya està encara molt enrere d'executar aquestes mesures legals però segurament amb els anys s'aconseguirà la legalització del cànnabis", ha insistit Del Pino i ha demanat que es prengui com a referència a Itàlia i Alemanya, països que sí que han avançat en aquesta matèria.
Molts dels visitants de la fira han assegurat que el consum de marihuana "no ha estat nociu" per les seves vides i han destacat que el principal per gaudir d'un consum "responsable" d'aquesta substància és "estar informat". Per això, molts han acudit per primera vegada a aquesta fira a Madrid, ja que en les passades edicions sempre s'havia celebrat a Barcelona, ​​perquè necessiten nous estris per a realitzar el seu cultiu casolà.
Una altra de les novetats de la fira és el 'Showroom', un espai on transmetre "el valor i l'autenticitat" dels productes derivats del cànem, on es realitzaran diversos tipus d'activitats, que van des d'un tast de cerveses o l'elaboració de productes dermoestètics sobre la base del cànnabis.