Perú aprova l’ús medicinal del cànnabis

with No hi ha comentaris

Perú regula uso medicinal cannabis

El Congrés del Perú va aprovar el 20 d'octubre passat per majoria una llei que regula l'ús medicinal i terapèutic del cànnabis i els seus derivats. El projecte de llei va obtenir 67 vots a favor, 5 en contra i 3 abstencions, per la qual cosa s'espera que el president Pedro Pablo Kuczynski la promulgui en els pròxims dies.
Per fer viable l'ús medicinal del cànnabis, la norma preveu que el Ministeri de Salut creu diversos registres oficials, un d'ells, de caràcter reservat, serà el de pacients certificats per metges, amb informació sobre la malaltia i la dosi recomanada.
A més, el ministeri ha d'obrir un registre oficial de persones naturals o jurídiques importadores o comercialitzadores; un altre d'entitats i laboratoris autoritzats a produir; i, finalment, un padró d'entitats dedicades a la investigació del cànnabis i els seus derivats amb fins medicinals i terapèutics.
Si bé el dictamen aprovat no contempla el cultiu i el cultiu associatiu, fa un pas important en el marc legal per a l'ús medicinal, que inclou la producció i la investigació, i el registre dels pacients i els metges.
Aquesta nova llei serà molt valuosa per als més de 100.000 peruans la qualitat de vida depèn de l'ús de l'oli de cànnabis, com els malalts de càncer, epilèpsia o Parkinson, entre altres malalties terminals i mals crònics.