Les Acadèmies de Ciències d’EUA publiquen un informe sobre el consum del cànnabis

with No hi ha comentaris

Què fer amb l'ús de substàncies que alteren el nostre comportament. Un dels casos més complexos per decidir és el del cànnabis i els seus derivats. Les Acadèmies de Ciències dels Estats Units acaben de publicar un informe al respecte, donant respostes a algunes de les preguntes que se'ns poden plantejar a aquest respecte.
L'estudi se centra en els seus possibles efectes sobre la salut documentats des de 1999, tant positius com negatius. Són més de 20.000 documents dels quals els autors de l'estudi consideren significatius uns 10.000. L'informe considera demostrat que els derivats del cànnabis poden ajudar a reduir el dolor i els efectes dels tractaments contra el càncer com els vòmits i que el seu consum no està associat a l'aparició del càncer com si ho és en el cas del tabac. En canvi, conclou que hi ha evidència substancial en el risc de patir accidents laborals o de trànsit.
En el cas del cànnabis, preocupa l'abús i els efectes sobre els joves. Molts estats van prohibir el consum, la qual cosa ha donat lloc a un mercat clandestí milionari. L'actual tendència és permetre l'ús terapèutic i deixar que els adults prenguin les seves decisions. La solució no sembla ser una prohibició absoluta. Segurament caldrà seguir obtenint dades i discutir què anem fent.
Per poder consultar de forma directa amb detall l'informe (en anglès) fer clic AQUÍ